مجلهی اینترنتی «آیندهی رسانهها در ایران» منتشر شد.
پایگاه بینالمللی همکاریهای خبری شیعه «شفقنا» که گاهنامههای موضوعی به صورت مجله اینترنتی منتشر میکند، ویژهنامهای دربارهی «آینده رسانهها در ایران» با نگاهی به وضع موجود و پیشبینی آیندهی ممکن و ترجیحی منتشر کرد. این ویژهنامه را شفقنا رسانه یکی از صفحات تخصصی این پایگاه خبری منتشر میکند که حدود چهارسال است در زمینههای روزنامهنگاری، فتوژورنالیسم، روابط عمومی و ... محتوای تخصصی تولید میکند.
در مطلب ورودی این مجله آمده است: «آیندهی رسانهها در ایران» را به شکلهای مختلف و در بازههای زمانی متفاوت میتوان بررسی کرد. آنچه در این ویژهنامه به آن پرداختهایم بیشتر دربارهی آیندهی نزدیک است. مهمترین دلیل آن شاید خلاء پژوهشهای مؤثر و مطلوب است که بتواند به ما دید بهتری بدهد دربارهی آنچه در بازههای زمانی طولانیتر بر سر راه ما قرار میگیرد. به همین دلیل تلاش کردیم برای قدم اول، وضع موجود را با کمک اساتید رشتههای مختلف مرتبط به حوزهی رسانه ارزیابی کنیم. با این کار بنا داشتیم تا حدی خود را از حرفهای کلی دور کنیم و با چند بعدی دیدن مسئله و پیگیری ارتباط آنها با هم دید بهتری نسبت به اجزای موضوع پیدا کنیم. با رویکرد همیشگی شفقنا رسانه در بخشهای مختلف مجله بویژه در مصاحبهها به دنبال این بودهایم تا با پیدا کردن راهکارهایی، فاصلهی آیندهی ممکن و مطلوب را بررسی کنیم.
فهرست ما البته طولانیتر بود از آنچه در این مجله گردآوری شده است؛ موضوع مجله با بعضی دیگر از سردبیران، مدیران مسئول و اساتید رشتههای مدیریت و ارتباطات مطرح شد اما بنا به دلایل متعدد امکان گفتوگو با آنها در این شماره مجله میسر نشد.
بخش دیگری از مجله به چکیدههای پایاننامههای دانشگاههای مختلف اختصاص یافت. آنچه یافتیم نسبت به ایدهآل ما بسیار کم بود؛ با این حال تلاش کردیم خلاصهای از آنها را متناسب با قالب مجله در اختیار مخاطب قرار دهیم تا سرنخی برای علاقهمندان به حوزهی آیندهپژوهی در زمینهی رسانه باشد. در کنار اینها به دو مقولهی عکس و اینفوگرافیک فضای مستقل و کوچکی اختصاص دادیم چراکه اغلب این دو بخش قربانی فضای سنگین توجه به متن در فضای رسانهای ایران میشوند؛ اگر چه میتوانند نقش بسیار مهمتری ایفا کنند. همچنین میخواستیم گزارش ویژهای هم در گفتوگو با کانالهای خبری غیررسمی داشته باشیم که برخلاف رسانههای رسمی بعد از اقبال مخاطب در تلگرام در حال گسترش کار و حضور در فضای رسانهای هستند. پیامها البته بیپاسخ ماند تا تجربههای فعالان این بخشها هم در بخشی از این مجله منعکس شود.
مجله پیش رو حاصل تلاش تحریریهای کوچک در یک بازهی زمانی پنج ماهه است. تصمیم داریم شمارههای دیگری هم با زاویهدید متفاوتتری نسبت به «آیندهی رسانهها» منتشر کنیم. شما مخاطبان عزیز حتما خلاء بعضی مباحث را در مجله میبینید یا افرادی را میشناسید که میتوانند در شمارههای بعدی به غنای مطالب بیفزایند یا پیشنهادها و انتقادهای دیگری دارید. خوشحال میشویم آنها را با ما در میان بگذارید.
شناسه تلگرام @mediashafaq یا ایمیل media.shafaqna@gmail.com
متن کامل این مجله را از این لینک ( https://goo.gl/JvrSCf) میتوانید دریافت کنید. با کلیک بر روی هر مطلب در فهرست به راحتی آن را در مجله پیدا میکنید.